Geef ze liefde

Joepie, de bloemen zijn er!

Bij het in ontvangst nemen van je bloemetjes kies je, na je vreugdedansje, jouw favoriete vaas uit. Je knipt de steeltjes wat bij voor je ze in het water zet. Doe dat schuin zodat de bloemetjes meer water kunnen opnemen. Vul je vaas niet met ijskoud- maar met lauw water. Daar houden de bloemetjes het meeste van. Knip het touwtje van de bloemetjes los en zet ze in jouw vaas. Als je een glazen vaas hebt, kies hier dan voor. Dit is het beste voor de bloemen en je ziet ook wanneer ze dringend vers water nodig hebben. Zorg ervoor dat alle steeltjes in het water staan. Omdat we bloemetjes recht van het veld hebben, kan er al eens een kortere stengel in je boeket zitten. Als laatste tip, laat geen blaadjes in het water hangen. Je water zal snel vies worden en de bloemen treurig.

Oh, ik kies een plekje uit!

Kies een plekje uit voor het plaatsen van je vaas. Zorg ervoor dat de bloemen niet in de felle zon, hevige wind of aan een chauffage staan . Ze zullen dan snel slap hangen. Vermijd ook fruit naast je boeket. Bloemetjes en fruit zijn immers niet de beste maatjes. Fruit produceert ethyleen bij het rijpen en hierdoor zullen je bloemen sneller treuren. Plekje gevonden? Tijd om te genieten!

Hoera, mijn bloemen bloeien!

Kijk elke dag naar je prachtige bos bloemen. Haal verwelkte bloemen uit het boeket en verwijder eventueel slappe blaadjes. Haal vervolgens je boeket uit de vaas en bind de stelen even samen met een touwtje. Ververs het water en zorg dat de vaas altijd schoon blijft. Steek terwijl je dat doet je boeket even in een emmer water. Zo kunnen ze blijven drinken. Als de steeltjes vanonder bruin zijn dan knip je ze wat bij. Hop, terug in de vaas, blije bloemenbaas!

Item added to cart.
0 items - 0,00